Voor het eerst sinds de pandemie organiseerden de eerstejaarsstudenten van Hotelmanagement opnieuw de walking dinner! Een geslaagde editie met als thema dit jaar: vakantie in eigen land. Elk standje op de walking dinner nam ons mee op culinaire reis door een bepaalde provincie.
De walking dinner is een van de projecten die de studenten van de bachelor Hotelmanagement doorheen de opleiding realiseren. Tijdens deze projecten zetten de studenten hun vergaarde kennis om in de praktijk. Al in het eerste jaar gaan de studenten zeer praktijkgericht aan de slag. Dit is meteen ook één van de troeven van de opleiding.
Tijdens de walking dinner wordt het aspect food & beverage van de opleiding in de kijker gezet. Twee belangrijke aspecten in de hotelsector. De studenten leren welke alcoholische of non-alcoholische dranken bij welke gerechten passen en hoe ze je het beste kunt combineren. De studenten stellen zelf de menus samen ter voorbereiding op de walking dinner. Op de walking dinner zelf bereiden ze deze gerechten en de nodige dranken voor waarna ze hun creaties voorstellen aan een jury en de bezoekers die uitgebreid van alles kunnen proeven.
Het verloop van deze editie van de walking dinner kun je zien in onderstaande video.
Dit jaar viert de bacheloropleiding Idea & Innovation Management haar 10-jarig jubileum. Om dit bijzondere moment te vieren, stelden we 10 vragen aan het opleidingshoofd Walter Vandervelde. Want zelfs na 10 jaar staan er nog veel spannende ontwikkelingen op de planning voor IIM.
Maar liefst 741 leerlingen namen dit academiejaar deel aan een reeks boeiende workshops op onze campus in Jette. Deze workshops, variërend van Workshop CSI DNA-analyse Wie is de dader, Workshop Basic Life Support & AED, Worshop CSI: onschuldig poeder of drug, Workshop Krijg grip op je GIP, Workshop Smaak-maker,… bieden een praktische en interactieve kijk in de wereld van zorgberoepen en wetenschappen.