qsdqsd
Verhaal

Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag lanceert de campagne ‘Misschien’

Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag lanceert de campagne ‘Misschien’.

Om iedereen bewuster te maken rond grensoverschrijdend gedrag en om de weg te wijzen naar het Meldpunt, lanceren ze de 'Misschien'-campagne. 

Met de campagne 'Misschien' wil het Meldpunt belichten welke vormen grensoverschrijdend gedrag kan aannemen. De slogans 'Misschien blijft het bij die ene keer, misschien is het wel normaal, misschien was het per ongeluk...' onderstrepen de taboes, onzekerheden en angst die slachtoffers ervaren als drempel om de stap te zetten naar hulp. Daarnaast wilt men met deze campagne duidelijk maken dat elke melding ernstig wordt genomen en dat er geen 'misschiens' zijn. 

Grensoverschrijdend gedrag komt in elke Vlaamse organisatie of sector voor en kan vele vormen aannemen, variërend van pesten, aanranding, agressie of machtsmisbruik. 

Wat er ook gebeurt: bij het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag kan iedereen terecht die zelf iets heeft meegemaakt of die weet heeft van grensoverschrijdend gedrag. Een medewerker luistert naar je verhaal en zoekt mee naar antwoorden op je vragen. Wil je daarna verder stappen zetten of op zoek gaan naar hulp? Dan krijg je daarbij advies en steun.

Je kunt je melding vertrouwelijk of helemaal anoniem doen. Wat je vertelt, blijft tussen jou en de medewerker, tenzij je dat zelf anders wilt. Alleen als de medewerker vermoedt dat er iemand in gevaar is, is die verplicht om stappen te ondernemen. 

Je kunt op 3 manieren een melding doen van grensoverschrijdend gedrag: 

Alle informatie vind je terug op de website van het Vlaams Meldpunt. 

Ook binnen onze hogeschool streven we naar een veilige omgeving voor iedereen. Alle informatie daarover kun je hier terugvinden. 

Deel dit