Graduaat
Logies‑, Restaurant- & Cateringmanagement
Kom langs op één van onze infodagen
Voor wie
- Je voelt je aangesproken door de wonderen van de logies-, restaurant- en cateringsector.
- Je hebt een vooropleiding hotel (Super!).
- Je hebt geen vooropleiding hotel. (No problem, we leren je alles aan.)
- Je gaat graag om met mensen en neemt graag de leiding.
- Je bent ondernemend en weet van aanpakken.
- Je wil een opleiding van 2 jaar vol praktijk.
- Je wil een stage doen in binnen- of buitenland.
Veld
Credits
Operationele vaardigheden
Inleiding tot de horecasector
Semester
1
3
Lodging business
Semester
1
3
Restaurantbusiness
Semester
2
3
Cateringbusiness
Semester
2
3
Managementvaardigheden
Marktanalyse
Semester
2
3
ICT, administratie en bedrijfsmanagement
Gezondheid, veiligheid en hygiëne
Semester
1
3
ICT skills
Semester
1
4
Boekhouden
Semester
2
3
People management
Semester
2
3
Operationeel management: basics
Semester
2
3
Communicatie
Professionele communicatie Frans
Semester
1 + 2
4
Professionele communicatie Engels
Semester
1 + 2
4
Professionele communicatie Nederlands
Semester
1 + 2
3
Etiquette & Omgangsvormen
Semester
2
3
Professionele ontwikkeling
Persoonlijke ontwikkeling
Semester
1 + 2
3
Integratie
Leerwerk: Themaweek
Semester
1
3
Operationele stage
Semester
2
9
Veld
Credits
Operationele vaardigheden
Optie Logies: Front office
Semester
4
4
Optie Restaurant: Productkennis en restaurantservice
Semester
3 + 4
5
Optie Restaurant: Menu-engineering
Semester
4
3
Optie Catering: Productkennis, koken & presenteren
Semester
3 + 4
5
Optie Catering: Menu-engineering
Semester
4
3
Managementvaardigheden
Optie Logies: Food & Beverage cost control
Semester
3
4
Optie Logies: Event management
Semester
3
4
Optie Logies: Hotelorganisatie
Semester
4
4
Optie Logies: Hotelprijszetting
Semester
3 + 4
4
Optie Restaurant: Food & Beverage cost control
Semester
3
4
Optie Restaurant: Event management
Semester
3
4
Optie Restaurant: Restaurantbeheer
Semester
3 + 4
4
Optie Catering: Food & Beverage cost control
Semester
3
4
Optie Catering: Event management
Semester
3
4
Optie Catering: Cateringbeheer
Semester
3 + 4
4
ICT, administratie en bedrijfsmanagement
Financieel beheer
Semester
3
4
Personeelsbeheer
Semester
3
4
Aankoopbeheer
Semester
3 + 4
3
Communicatie
Keuzevak
Interculturaliteit
Spaans
Duits
Semester
3
3
Marketing
Semester
3
4
Persoonlijke ontwikkeling
Semester
3
3
Talentontwikkeling
Semester
3 + 4
3
Werkveld
Eindstage: Ik binnen de sector (L / R / C)
Semester
4
12
Geïntegreerd project (L / R / C)
Semester
4
4
Contact
- campus Bloemenhof
- Zespenningenstraat 70, 1000 Brussel
- campus Kanal
- Slotstraat 28, 1000 Brussel
- Bel ons: 02 213 61 10
- Mail ons: graduaat.loreca@ehb.be.
- Chat met ons via Messenger: @erasmushogeschool
- Maak een afspraak met een traject- en/of studiebegeleider van STUDEO
- Stel een vraag via dit formulier