:kjhlkjh
Verhaal

BLOG: duurzaamheid

Bespreking resultaten enquête duurzaamheid binnen studentenrestaurants

Ons ambitie binnen de studentenrestaurants is om duurzame voeding aan onze studenten te kunnen presenteren. We werken hiervoor samen met Sodexo. 

Om de kwaliteit te garanderen hebben we een enquête in de studentenrestaurants verspreid. 

Uit de enquête omtrent duurzaamheid in studentenrestaurants kwamen onderstaande resultaten: 
  • Meer dan 70% van de studenten is zich niet bewust van de lokale producten/producten uit eerlijke handel en producten uit duurzame landbouw in het studentenrestaurant 
  • Meer dan 60% is zich niet bewust van seizoensgebonden producten
  • Meer dan 70% van de studenten hecht belang aan lokale producten/producten uit eerlijke handel/seizoensgebonden producten/gezonde producten 
  • Meer dan 60% van de studenten hecht belang aan producten uit duurzame landbouw/oorsprong van de producten 
  • Meer dan 50% van de studenten hecht geen belang aan duurzaam gelabelde vis
  • Meer dan 50% van de studenten is tevreden over de soep en de broodjes 
  • Meer dan 50% is ontevreden tot neutraal over de salad bar/ warme dagschotel en koude schotel. 

Deze enquête werd ingevuld door 119 studenten (19.8%) waarvan 80 omnivoren, 7 vegetariërs, 4 veganisten, 22 flexitariërs en 6 pescotariërs.

Wat gebeurt er dan concreet in ons bord? 

Sodexo baseert zich op 7 principes om haar menu's op te maken: 

  1. Smaak en gezondheid: onze menu's respecteren de aanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad en de nieuwe voedingsdriehoek 
  2. Respect voor de siezoenen: we geven steeds de voorkeur aan seizoensgebonden groenten en fruit. Jullie kunnen de siezoenskalenders terugvinden in de cafetaria. 
  3. Lokale producten: We werken met tal van Belgische producten. Al onze verse seizoensgroenten en fruit zijn steeds Belgisch. 
  4. Biodiversiteit: onze vissen zijn 100% afkomstig van duurzame visvangst 
  5. Verantwoorde landbouw & dierenwelzijn: samenwerking met Gaia
  6. Solidariteit: onze bananen komen uit eerlijke handel
  7. Ecologische voetafdruk verkleinen: dagelijks bieden we een vegetarisch/vegan gerecht aan.  

Indien jullie zelf nog ideeën hebben om onze studentenrestaurants te verduurzamen mag je ons gerust contacteren via resto@ehb.be

Deel dit